Snijeg zabijelio Metković

Autor: na 9. siječnja 2019.

 

Dolaskom najavljenog hladnog vala, u Metkoviću je sinoć pao snijeg koji se trenutno miješa s kišom. Sinoć je održan i sastanak kriznog stožera, a gradonačelnik Dalibor Milan ističe kako je grad spreman za nepovoljne zimske uvjete.

„Sve gradske službe su spremne, a sastanak kriznog stožera imat ćemo i danas. Nabavili smo 10 do 12 tona soli. Sinoć smo solju nasipali ulice u starom dijelu grada te prigradske ulice u Prudu i Vidu, a zbog sprovoda, danas će biti očišćene i ulice prema groblju. Zasad smo procijenili da nema potrebe bacati sol po svim dijelovima grada. Prema vremenskoj prognozi, snijeg bi trebao uskoro prestati, ali sve je spremno i u svakom trenutku možemo početi s nasipavanjem svih ulica u gradu ukoliko to bude potrebno“, kazao je gradonačelnik Dalibor Milan.

Iz HAK-a vozačima savjetuju da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog niskih temperatura zraka moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Na svim lokalnim i županijskim cestama na području doline Neretve, obavezna je zimska oprema, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama.

Označena kao

Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik