Odvoz miješanog komunalnog otpada jednom tjedno?

Autor: na 23. siječnja 2018.

 

Odsjek za komunalne poslove, prostorno planiranje, gospodarstvo i fondove EU, Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića donio je Nacrt Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada te pozvao zainteresiranu javnost da na isti do 25. siječnja, dostave svoje prijedloge, komentare i primjedbe.

Temeljem Odluke izvršit će se i promjene u sustavu prikupljanja i odvoza miješanog komunalnog otpada, biorazgradivog komunalnog otpada i reciklabilnog komunalnog otpada kojeg čine plastika, otpadni metal i otpadno staklo.

Odluka na snagu mora stupiti do 1. studenoga, do kada se moraju izvršiti sve pripremne radnje potrebne za odvojeno prikupljanje ovih vrsta otpada čime će se u konačnici smanjiti količina odloženog otpada na odlagalištu na Dubravici.

Grad će tako u suradnji s Čistoćom Metković aplicirati za sredstva iz Fonda za zaštitu okoliša, kojima će nabaviti potrebne količine spremnika te paralelno s tim raditi i na ishođenju potrebnih dozvola i projektnoj dokumentaciji za izgradnju objekata za održivo gospodarenje otpadom, pri čemu su već dobili lokacijske dozvole za kompostanu, sortirnicu i reciklažno dvorište za kojeg je u tijeku postupak ishođenja građevinske dozvole.

U nacrtu odluke propisana je i najmanja učestalost odvoza pojedine vrste otpada, pri čemu će se miješani i bio otpad odvoziti jednom tjedno, papir, karton i reciklabilni otpad jednom mjesečno, a krupni ili glomazni otpad odvozit će se dva puta godišnje. Ono što svakako privlači pozornost je miješani komunalni otpad koji će se tako novom odlukom prikupljati jednom tjedno, a do skora se isti prikupljao i 3 puta tjedno.

Pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Grada Metkovića, Ivica Popović ističe kako novi način prikupljanja i odvoza otpada neće utjecati na povećanje računa za odvoz.

„Čistoća već radi na izradi cjenika koji potom dolazi gradonačelniku na suglasnost. Preliminarni izračuni pokazuju da za građane ili korisnike usluge ne bi trebalo biti povećanja računa za odvoz otpada“, kazao je Popović.

Svoje prijedloge, primjedbe i komentare na predloženi Nacrt odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada građani mogu dostaviti još 2 dana, putem pošte, slanjem e- maila ili osobno na adresu Jedinstvenog upravnog odjela, Odsjeka za komunalne usluge, prostorno planiranje,
gospodarstvo i fondove EU, Grada Metkovića.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik