Objavljene upute o ostvarenju prava na obeštećenja radnika Plobesta

Autor: na 16. veljače 2020.

Radnici koji su u razdoblju od 8. listopada 1991. godine do 21. listopada 2002. radili u trgovačkom društvu Plobest te su najmanje pet godina bili izloženi azbestu imaju pravo na obeštećenje koje će im se isplaćivati preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Na mrežnim stranicama Fonda objavljen je obrazac zahtjeva koji moraju ispuniti radnici te popis dokumentacije koja se prilaže u svrhu dokazivanja pravnog statusa. Radnici trebaju dostaviti kopiju radne knjižice ili elektronički zapis o radno-pravnom statusu, kopiju osobne iskaznice, te naziv banke i broj bankovnog računa na koji će im se uplaćivati naknada.

Uz kopiju pravomoćnog rješenja o nasljeđivanju, istu dokumentaciju svog prednika trebaju dostaviti i nasljednici, koji imaju pravo na propisanu naknadu.

Dospjele zahtjeve rješavat će Fond koji u roku od 30 dana od zaprimanja potpunih i urednih zahtjeva donosi rješenje o pravu na novčanu naknadu za obeštećenje radnika. Tim radnicima, kao i njihovim nasljednicima će se obročno, kroz tri godine, isplaćivati novčana naknada u ukupnom iznosu od 219 tisuća kuna.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik