Antea Jurković pobjednica festivala „Mikrofon je vaš”

Autor: na 15. veljače 2020.

Na Festivalu mladih talenata Neretve „Mikrofon je vaš 2020.“, održanom u Sportskoj dvorani Opuzen u organizaciji Udruge za očuvanje Neretvanske baštine – Opuzen, grand prix, odnosno, glavnu nagradu i žirija i publike, osvojila je Antea Jurković.

Na ovogodišnjem festivalu natjecalo se devet natjecatelja, a Antea Jurković pobjedu je odnijela pjesmom „I Have Nothing“.

„Ovo mi je prva pobjeda na ovakvom natjecanju. Pobjedu nisam očekivala i jako sam sretna i zadovoljna. Puno hvala svima, i žiriju i publici, koji su glasovali za mene“, rekla je Jurković.

Prva tri mjesta žirija osvojile su, redom, Ana Medak, Antea Marijanović i Marijeta Volarević, a prva tri mjesta publike Marijeta Volarević, Ena Nižić i Marta Sršen. Nagradu za najbolji scenski nastup dobila je Ena Nižić.

Organizator natjecanja, Milojko Glasović iz Udruge za očuvanje Neretvanske baštine – Opuzen, rekao je da je zadovoljan ovogodišnjim festivalom.

„Drago mi je da smo mi, kao udruga koja radi na očuvanju neretvanske baštine, nastavili jednu tradiciju održavanja festivala ‘Mikrofon je vaš“. Festival se, s malim pauzama, održava već 59 godina, a sljedeće godine ćemo proslaviti jubilarnu 60. godinu. Volio bih da je ove godine bilo malo više publike, ali ja sam zadovoljan, a vidim da su i svi koji su pratili festival“, rekao je Glasović.

Uz natjecatelje, u revijalnom dijelu festivala nastupali su plesna skupina Astarta, KUD Župa Bagalović, Jure Dadić te prošlogodišnja pobjednica festvala Marija Previšić.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik