U metkovskim osnovnim školama objavljen popis udžbenika za školsku godinu 2019./2020.

Autor: na 3. srpnja 2019.

Frontalna provedba reforme obrazovnoga sustava „Škola za život“ kreće od jeseni u svim predmetima za učenike 1. i 5. razreda osnovne škole te u predmetima Biologija, Kemija i Fizika za učenike sedmog razreda osnovne škole, što podrazumijeva uporabu novih udžbenika izrađenih prema novim predmetnim kurikulima.

Izabrane udžbenike za sljedeću školsku godinu, učenici i roditelji mogu pronaći na mrežnim stranicama metkovskih osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića, a sutra će biti objavljeni i drugi obrazovni materijali.

Svi udžbenici od 1. do 8. razreda osnovnih škola bit će besplatni, a financira ih Ministarstvo znanosti i obrazovanja, pri čemu će se za uporabu koristiti i dio udžbenika za višegodišnje učenje koje je u protekloj godini financirao Grad Metković.

Drugi obrazovni materijali koji se koriste od 1. do 8. razreda, kao što su radne bilježnice, zbirke i atlasi također su besplatni za sve učenike, a njihovu će nabavu financirati Dubrovačko-neretvanska županija.

Ministarstvo znanosti i obrazovanja, kao i Dubrovačko-neretvanska županija, neće financirati kupnju likovnih mapa i radne kutije za tehničku kulturu, te su ih roditelji dužni sami kupiti.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik