Obilježavanje Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom

Autor: na 2. svibnja 2018.

 

Udruga Leptirići u petak, 4. svibnja, s početkom u 13 sati i 30 minuta u Gradskom parku u Metkoviću obilježava Nacionalni dan osoba s cerebralnom paralizom. Tom prigodom, građane će informirati o cerebralnoj paralizi i uslugama koje Udruga pruža u zajednici, dok će za djecu s teškoćama u razvoju održati kreativnu radionicu.

Cerebralna paraliza grupa je neprogresivnih, ali često promjenjivih motoričkih poremećaja uzrokovanih razvojnim poremećajem ili oštećenjem mozga u ranom stadiju razvoja. Uzroci mogu biti prenatalni, perinatalni i postnatalni, a često je popraćena nizom neurorazvojnih poremećaja kao što su epilepsija, poremećaji vida, sluha, govora, osjeta, percepcije te intelektualnim teškoćama.

Učestalost cerebralne paralize kreće se između 2% do 4% i to je najučestaliji tjelesni invaliditet u djetinjstvu. Višestruki poremećaji prisutni su kod više od četvrtine osoba s cerebralnom paralizom. Cerebralna paraliza nije bolest i ne može se izliječiti, ali se individualnim pristupom i tretmanom mogu ublažiti simptomi, spriječiti daljnje razvojne teškoće i znatno poboljšati kvaliteta života osoba s cerebralnom paralizom.

Svi posjetitelji pozvani su da u znak podrške obuku nešto zeleno.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik