Možda niste znali: Queen

Autor: na 19. srpnja 2016.

Za grupu Queen se često kaže da je jedna od najboljih grupa svih vremena. Među zvijezde ih je lansirala kreativna glazbena suradnja između Freddieja Mercuryja, Briana Maya, Johna Deacona i Rogera Taylora.

Queen je žario i palio osamdesetih, May i Taylor i danas, u suradnji s Adamom Lambertom, nastupaju u ime benda, a mi vam donosimo nekoliko zanimljivosti koje bi mogle iznenaditi i najzagriženije fanove.

  1. Grb Queena dizajnirao je Freddie Mercury

Freddie je bio diplomirani grafički dizajner te je svoje znanje iskoristio kako bi dizajnirao grb benda. Koristio je astrološke znakove članova – dva lava, rak i djevica.

  1. Brian May je astrofizičar

Da – Brian May ima doktorat iz astrofizike. Rektor je John Moore Sveušilišta u Liverpoolu, a čak je surađivao s NASA-inim timom u prošlogodišnjem fotosešnu Plutona. 😉

  1. Spot za I Want to Break Free

Članovi benda obučeni kao žene – tako nas većina pamti ovaj spot. No, u njemu ipak ima nešto više od načina na koji Freddie usisava. Spot je parodija na britansku sapunicu Coronation Street. Freddie je parodirao kućanicu iz sapunice koja se želi osloboditi života koji ju sputava. May predstavlja opuštenu kućanicu, Deacon je starija konzervativna gospođa, a Taylor izvanredno glumi školarku koja želi bolji život.

U SAD-u nisu bili upoznati sa sapunicom pa je spot bio zabranjen za prikazivanje na mnogim televizijskim kućama.

  1. Bohemian Rhapsody

Ova najpopularnija pjesma Queena gotovo nije ugledala svjetlo dana. Najprije su je htjeli izrezati na nekoliko pjesama, zatim se bend uvjeravalo da pjesma od šest minuta nikad neće dobro proći na radiju ili televiziji, a onda im se govorilo da bi je za uspjeh izvan Velike Britanije trebalo skratiti. Pjesma je ostala u komadu. Ostalo je povijest.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik