Mjuzikl „Hej, i ja sam tu“, ponovno u Metkoviću

Autor: na 16. veljače 2018.

 

U okviru projekta „NASILJE = nemoć, a NE moć“ kojeg sufinancira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Udruga Zajednica Pape Ivana XXIII organizira edukativno – humanitarnu predstava Hej i ja sam tu!, koja će se održati 22. veljače 2018. godine u Gradskom kulturnom središtu Metković s početkom u 18 sati.

Predstava je djelo sesvetskih i zagrebačkih srednjoškolaca namijenjeno svim mladima!

Mjuzikl Hej, i ja sam tu! osmišljen je radi pomoći adolescentima, na principu mladi mladima, s ciljem osvješćivanja djece i mladih o suvremenim problemima njihove generacije, razvijanja socijalnih kompetencija i poticanja sposobnosti kontrole neprihvatljivog i neprimjerenog ponašanja, te kako se nositi s negativnim emocijama i kako pomoći jedni drugima.

Suvremeni način života i novi mediji privlačni su ali istovremeno utječu na djecu i mladež na način koji može biti poticajan, ali i razoran. Mnoga djeca se upotrebom interneta i društvenih mreža susreću s tzv. cyber-predatorima te doživljavaju cyberbulling, na koji ne znaju kako reagirati i gdje potražiti pomoć. Ovaj projekt progovara upravo o tome ali iz perspektive samih vršnjaka koji mogu podijeliti iskustva, dati savjete i pomoći.

Autor teksta je Domagoj Topić, učenik Gimnazije Sesvete, a voditeljica družine je prof. Nevenka Kovačić.

Priča govori o Žugecu/Žugiju (bucku kojeg zadirkuju zbog debljine), Eni (Dalmatinki koja se nastoji uklopiti u novu sredinu), Domagoju (odrasta u problematičnoj obitelji, puši, voli izigravati frajera za kojim pate sve cure), Anti (dobrici koji je uvijek meta nasilnog Tome), Tomi (napustio školu i vrijeme provodi u kladionici i u tučnjavama), Sari (razmažena cura koja misli da joj nitko nije ravan i koja se izruguje drugima), Žaji (njezina frendica koja ju uporno pokušava kopirati ali na kraju shvati da je u krivu), Teni (Žugijeva frendica koja se u njega i zaljubi, njegova podrška). U predstavi sudjeluje još i prof. Zemljić, koja glumi Sarinu mamu.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta 2016. godine Domagoju Topiću je za ovu predstavu uručilo Nagradu Luka Ritz koja simbolizira borbu protiv maloljetničkog nasilja.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik