Ministar državne imovine Mario Banožić u posjeti Dubrovačko- neretvanskoj županiji

Autor: na 21. listopada 2019.

 

Ministar državne imovine Mario Banožić sa suradnicima je održao radni sastanak sa županom dubrovačko-neretvanskim Nikolom Dobroslavićem o prioritetnim predmetima te o učinkovitom aktiviranju imovine u vlasništvu Republike Hrvatske na dobrobit lokalne zajednice.

Sastanku je nazočio i zamjenik župana Joško Cebalo te predstavnici općina i gradova Dubrovačko-neretvanske županije, među kojima je bio i gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan.

Na sastanku su razmatrane mogućnosti još učinkovitijeg rješavanja imovinskih odnosa na lokalnoj razini, kako bi nekretnine u državnom vlasništvu pridonijele gospodarskom razvoju općina i gradova u Dubrovačko-neretvanskoj županiji.

Govoreći o prioritetnim predmetima, ministar Banožić je rekao kako su u procesu rješavanja 2379 zahtjeva koje su uputile jedinice lokalne i regionalne samouprave.

”Rješavanjem tih zahtjeva pomoći ćemo općinama, gradovima i županijama u njihovom investicijskom ciklusu i aktivnostima. U Dubrovačko-neretvanskoj županiji imamo 55 neriješenih zahtjeva, stoga od vas očekujemo pomoć u evidentiranju nekretnina na vašem području jer nam je cilj riješiti imovinsko-pravne odnose i što prije staviti državnu imovinu u funkciju. Napomenuo bih i da je od osnutka Ministarstva do danas sklopljeno ukupno 43 ugovora, a 24 je ugovora o darovanju ukupne vrijednosti gotovo 68,3 milijuna kuna. Tu su još tabularne isprave, ugovori o davanju nekretnina na korištenje, osnivanje prava građenja i služnosti i kupoprodajni ugovori. Ministarstvo će uvijek izaći u susret i očekujem daljnju odličnu suradnju”, rekao je ministar.

Župan Dobroslavić zahvalio se ministru na dolasku i održanom sastanku.

”Nema boljeg modela upravljanja od toga da država svoju imovinu prepusti na upravljanje jedinicama lokalne samouprave. Osnivanje Ministarstva državne imovine pokazuje se kao ispravna odluka jer se rješavaju brojni predmeti ne samo u našoj županiji, nego na području cijele Hrvatske”, rekao je župan Dobroslavić.

Ministar Banožić, kao izaslanik premijera Vlade Republike Hrvatske, sudjelovat će na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Konavle povodom dana Općine, a tom će prigodom, načelniku Općine Konavle Božu Lasiću uručiti Ugovor o darovanju zemljišta površine 18 tisuća četvornih metara za izgradnju Osnovne škole Cavtat, vrijednog 11 milijuna kuna.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik