Milojku Glasoviću nagrada za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko- neretvanske županije

Autor: na 16. ožujka 2017.

 

Milojko Glasović dobitnik je nagrade za doprinos ugledu i promociji Dubrovačko-neretvanske županije, koja će mu bit dodijeljena na svečanoj sjednici povodom Dana županije u svibnju.

Glasović je idejni osnivač i organizator  Maratona lađa  na Neretvi te je tijekom 16-godišnjeg razdoblja kroz međunarodne i domaće projekte promicao kako Dolinu Neretve, tako i Dubrovačko- neretvansku županiju.

Projekti veslanje lađe od Metkovića do talijanskog Termolija, preveslavanje La manchea te promocija Dubrovačko- neretvanske županije na svjetskoj smotri brodova i mornara koja je održana u Francuskoj samo su neki zbog kojih je Udruga lađara Neretve, Glasovića predložila za ovu nagradu.

Glasović ističe da iako mu nagrade nikada nisu bile presudne za promociju Doline i županije, ovo priznanje mu je ipak poticaj za daljnji rad i doprinos.

„Kao i svakom čovjeku drago mi je kad mi netko kaže hvala za ono što činim. Nagrade i priznanja mi nikada nisu bila važna, ali sigurno da mi je ovo poticaj za rad u budućnosti, posebno sada kad nas očekuje jubilarni 20. Maraton lađa koji će bit poseban. Ipak, ne doživi svaka manifestacija 20. godišnjicu“, kazao je Glasović.

Nagrade za životno djelo ove će godine dobiti katedralni župnik i vršitelj dužnosti generalnog vikara Dubrovačke biskupije don Stanko Lasić te mons. dr. sc. Mile Vidović koji je proučavanjem crkvene povijesti u Hrvata dao doprinos u kulturnom i povijesnom nasljeđu Dubrovačko-neretvanske županije.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik