Konačni rok za završetak nasipa 31. ožujka

Autor: na 16. ožujka 2017.

 

Na nasipu za obranu od poplava na desnoj strani grada Metkovića, koji je po ugovoru trebao biti završen do kraja kolovoza 2016, još uvijek traju radovi, a konačni rok završetka produljen je do 31. ožujka.

Na naš upit, iz Hrvatskih voda su odgovorili kako su razlozi kašnjenja produljenje trase nasipa čime je poremećena planirana dinamika na gradilištu, slijeganja na pojedinim dionicama nasipa uslijed nepovoljnih karakteristika močvarnog tla te vremenske neprilike u završnoj fazi izvođenja projekta koje duži vremenski period nisu dozvoljavale izvođenje svih vrsta zemljanih radova.

Iz Hrvatskih voda ističu kako se trenutno odvijaju radovi popravljanja na kruni nasipa i pokosima, radovi zatravnjivanja te završni radovi i priprema za tehnički pregled nakon čega će se pristupiti i ishođenju uporabne dozvole.

U tijeku je projektiranje i ishođenje dozvola u BiH, za izgradnju nasipa u duljini od cca 2km u susjednoj državi čime bi se ovaj sustav mogao smatrati u potpunosti završenim  te čime bi se postigla dostatna zaštita naselja Jerkovac  i Gabela polja na desnoj obali rijeke Neretve.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik