• Nekategorizirano

Metkovski vatrogasci na obuci o potresima i radu s potražnim psima

Autor: na 23. studenoga 2016.

Predstavnici Javne vatrogasne postrojbe Metković i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Metković prisustvovali su pokaznoj vježbi u Kuparima, na kojoj su predstavnici Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije kolegama iz Dubrovačko-neretvanske prikazali rad potražnog psa u traženju osoba stradalih u objektima nakon potresa.

Naime, radi se u osposobljavanju pripadnika javnih vatrogasnih postrojbi za intervencije i primjenu novih tehnologija u požarima otvorenog tipa. Dubrovačko-neretvanskim vatrogascima je prikazana i nova oprema za spašavanje iz ruševina, a predsjednik DVD-a Metković, Stipica Bebić, objasnio je od čega se vježba sastojala.

„U prvom dijelu dana smo imali teoretsko predavanje o pristupanju objektima i žrtvama prilikom potresa i predavanje o potražnim psima, na koji način potražni psi djeluju i na koji način rade na terenu. Nakon toga smo se uputili prema Kuparima gdje smo imali pokaznu vježbu simulacije žrtve u potresu te je potražni pas odradio svoj dio zadatka, a zatim smo imali pokaznu vježbu pristupanja tim osobama s podupiračima i specijalnim alatima koji se upotrebljavaju prilikom tih katastrofa“, kazao je Bebić.

Pokazna vježba održana je u sklopu projekta HOLISTIC u kojem  Dubrovačko-neretvanska županija sudjeluje kao jedan od dvadeset partnera iz osam europskih zemalja.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik