Metkovski poljoprivrednici uskraćeni za milijunsku odštetu

Autor: na 11. siječnja 2018.

 

Odlukom Vlade RH Gradu Metkoviću doznačeno je 379.000 kn za štetu u poljoprivredi nastalu usljed elementarnih nepogoda, što je znatno manji iznos od ostalih neretvanskih gradova i općina.

Razlog tome je način prijave štete od strane tadašnjeg gradskog povjerenstva, ustvrdio je u priopćenju za javnost gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan.

Naime, metkovsko povjerenstvo je koristilo obrasce EN 4 i EN 7, za razliku od susjednih gradova i općina koji su svu štetu evidentirali i prijavili na obrascu EN 7, za koju je u konačnici Vlada RH odobrila sredstva, dok za štetu prijavljenu na obrascu EN 4, a koja se odnosi na oštećenje dugogodišnjih nasada nisu odobrena sredstva.

Ako uzmemo da je od 500 zahtjeva zaprimljenih od metkovskih poljoprivrednika njih 418 prijavljeno na obrascu EN 4, jasno je da se odobrena sredstva odnose na manje od 20% prijava.

Prema našem neslužbenom izračunu, poljoprivrednici koji su prijavili štetu sa područja grada Metkovića ovom su neisplatom uskraćeni za cca milijun kuna, ističe gradonačelnik Milan, te dodaje kako razumije nezadovoljstvo poljoprivrednika i smatra da se radi o svojevrsnoj nepravdi jer se dogodila ista šteta na području cijele doline Neretve. Nesporazum u proceduri ili krivim obrascima koji su do ovoga doveli, već smo iskomunicirali sa nadležnim institucijama te ćemo nastojati iznaći rješenje na obostrano zadovoljstvo, svjesni da to neće biti nimalo lagano, zaključio je metkovski gradonačelnik.

Priopćenje gradonačelnika Milana u cijelosti možete pročitati dolje niže.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik