Metkovski osnovci i srednjoškolci sjeli u školske klupe

Autor: na 4. rujna 2017.

 

Za nešto manje od pola milijuna učenika hrvatskih osnovnih i srednjih škola, danas je započela nova školska godina.

Osnovaca će u školskoj 2017./2018. godini biti više od 323 tisuće, dok će srednje škole pohađati oko 160 tisuća učenika.

U školske klupe danas je sjelo i oko 2 i pol tisuće učenika metkovskih osnovnih i srednjih škola.

Osnovnu školu Stjepana Radića ove će godine pohađati 937 učenika među kojima je i 114 prvašiča, koji su raspoređeni u 5 razrednih odjela.

Osnovnu školu don Mihovila Pavlinovića pohađat će ukupno 721 učenik. U ovoj godini,  u prve razrede ove škole upisano je 79 učenika, što je u odnosu na proteklu čak cijeli jedan razred manje.

Gimnazija Metković ove godine broji ukupno 375 učenika. Plan upisa popunili su već u prvom upisnom roku kada je u 2 jezična smjera te po jedan matematičkog i općeg upisano 84 učenika prvih razreda.

Srednju školu Metković pohađat će 550 učenika. Među njima je i 156 učenika prvih razreda, što je, ističe ravnatelj Mario Obradović osjetan pad u odnosu na protekle godine.

„U posljednje 2 godine, više od 100 učenika je manje u Srednjoj školi Metković. Najveća novost u odnosu na proteklu godinu je to što, umjesto 2 imamo upisan 1 razred ekonomije te to što ove godine nemamo upisan razred smjera Prodavač jer nismo imali zainteresiranih“, kazao je Obradović.

Školska godina trajat će do 15. lipnja, osim za maturante, koji nastavu imaju do 22. svibnja. Prvo polugodište traje do 22. Prosinca, a drugo počinje 15. siječnja.

ucenici2-001

ucenici1-001


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik