Metkovske muzeje u Noći muzeja posjetilo više od 2200 posjetelja

Autor: na 2. veljače 2019.

U organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, u petak, 1. veljače, po 14. put se diljem Hrvatske održala manifestacija “Noć muzeja”.

Ovogodišnja tema manifestacije bila je “Muzeji – inovacije i digitalna budućnost”, a u njoj su sudjelovali i metkovski muzeji koji su pripremili zanimljiv program.

Prirodoslovni muzej Metković posjetio je 1031 posjetitelj. Posjetitelji su mogli pogledati stalni i privremeni postav muzeja, a održane su radionice za djecu, kviz i radionica izrade nakita od ljuštura puževa i školjki.

“Izuzetno sam zadovoljna odazivom. Vrijeme nam baš nije išlo na ruku, ali naši sugrađani i gosti grada su nam se pridružili i ove godine u velikom broju”, rekla je Ivana Baće, ravnateljica Prirodoslovnog muzeja.

Arheološki muzej Narona posjetila su 1192 posjetitelja koja su uz razgledavanje postava muzeja također mogla sudjelovati uz radionicama za djecu i kvizu, a ravnatelj Toni Glučina rekao je da su u muzej stigli i posjetitelji van doline Neretve.

“Ono što nas jako veseli je što nisu svi posjetitelji bili samo iz doline Neretve, nego i sa šireg područja pa imamo podatak da je bilo preko 180 gimnazijalaca iz Mostara. Drago nam je što Noć muzeja postaje manifestacija koja privlači raznovrsnu publiku, a najponosniji smo kad u muzej uđe što više učenika i djece”, rekao je Glučina.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik