Metković u srpnju domaćin Europskog prvenstva u kajak – kanu maratonu

Autor: na 1. prosinca 2017.

 

U Metkoviću će se u razdoblju od 1. do 8. srpnja 2018.  godine održati Europsko prvenstvo u kajak – kanu maratonu. Ugovor o zajedničkoj organizaciji i provedbi prvenstva danas su potpisali gradonačelnik Dalibor Milan i predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza, Marko Čurković.

Milan je istaknuo kako će na prvenstvu sudjelovati više od 600 natjecatelja iz 25 europskih zemalja.

„Radi se o zaista jednom velikom događaju na kojem će sudjelovati veliki broj natjecatelja. U organizaciju samog događaja bit će uključene sve gradske tvrtke te velik broj volontera. Važno je naglasiti da će ovaj događaj pridonijeti i turističkom razvoju jer će bit popunjeni svi smještajni hotelski kapaciteti. Vrlo je bitno da natjecatelji vide sve blagodati Neretve, kako bi se vraćali ovdje“, kazao je Milan.

Predsjednik Hrvatskog kajakaškog saveza, Marko Čurković je kazao kako kajakaši i kanuisti Hrvatske reprezentacije već dugi niz godina pripreme za različita natjecanja obavljaju upravo u Metkoviću. Istaknuo je kako je natjecanje značajno jer će sudionicima iz europskih zemalja prikazati sve potencijale koje Neretva pruža u ovome sportu.

„Ja se nadam i uvjeren sam u to da ćemo zajedno s domaćinima organizirati jedno kvalitetno prvenstvo koje će Metković i Neretvu prezentirati u najboljem svjetlu. Ovo prvenstvo zapravo će „otvoriti vrata“ novim natjecanjima i potaknuti natjecatelje iz ostalih europskih zemalja da obavljaju pripreme ovdje. Tako da mi je izrazito drago što smo krenuli u ovom smjeru“, kazao je Čurković.

 

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik