• Nekategorizirano

Metković se bratimi sa talijanskim gradom Ortonom

Autor: na 19. travnja 2016.

 

Gradsko vijeće grada Metkovića na današnjoj je sjednici usvojilo financijska i izvješća o radu gradskih poduzeća i ustanova. Također je usvojena i izmjena Odluke o raspisivanju javnog natječaja za prodaju građevinskog  zemljišta u Poslovnoj zoni Dubravica koji bi se uskoro trebao raspisati. O kakvim je izmjenama riječ, gradonačelnica Ujdur kaže:

„Dali smo mogućnost uknjiženja odmah po uplati jamčevine, s time da grad Metković ima pravo zabilježbe ukoliko se rate ne budu uredno isplaćivale i omogućili smo objedinjavanje čestica kroz izmjene DPU-a.“

Relativno dobar položaj lokacije u odnosu na postojeću prometnu mrežu predstavlja značajan privlačni faktor za realizaciju ove gospodarske zone.

A, grad Metković  uskoro dobiva svog prvog pobratima. To je talijanski grad Ortona.

„Nakon više razgovora na zadnjem posjetu predstavnika grada Ortona u gradu Metkoviću dogovorili smo postupak bratimljenja 29. Travnja. Delegacija grada Metkovića odlazi u Ortonu gdje će se svečano potpisati sporazum o bratimljenju“, kazala je gradonačelnica.

Usvojen je i prijedlog odluke o prihvaćanju društvenog ugovora  o osnivanju društva AGRUM NERETVA d.o.o.  Osnivač društva Agrum Neretva d.o.o. je Dubrovačko-neretvanska županija, a bavit će se istraživanjem i razvojem, sve u cilju poboljšanja proizvodnje i prodaje mandarine u Dolini Neretve.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik