Metkovci se pridružili registru dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Autor: na 27. prosinca 2017.

 

U organizaciji Zaklade Ana Rukavina i Udruge Dobra danas je u Metkoviću održana akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.  U sklopu akcije registru se pridružilo čak 132 potencijala darivatelja.

Svaka akcija koju Zaklada organizira diljem Hrvatske nosi poruku “Lijek je u nama“, čime se želi podsjetiti građane da u sebi nose lijek koji spašava živote oboljelih od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži.

Volonterka u Zakladi, Dorotea Nikolić je naglasila da što  je veći broj upisanih u Hrvatski registar, veća je i mogućnost da se spasi život oboljelima.

„Važnost ovakvih akcija za svaku oboljelu osobu vrlo je velika. Nečiji uzorak može biti podudaran sa oboljelim tako da mi koji smo zdravi nismo ni svjesni koliko dobro djelo možemo napraviti samim dolaskom na akciju u sklopu koje nam uzimaju malu količinu krvi. Dio smo svjetskog registra i do sada je spašeno 80 života baš iz registra Zaklade Ana Rukavina“, kazala je Nikolić.

Darivatelj koštane srži ili perifernih matičnih stanica može biti svaka zdrava osoba u dobi od 18 do 40 godina.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik