Mali neretvanski gusari zauzeli Gradski park

Autor: na 8. kolovoza 2019.

Otvorenjem Kneževog tabora, jučer je u Gradskom parku započela tradicionalna, šesta trodnevna manifestacija „Dani Neretvanske kneževine“.

„Mali neretvanski gusari“, koji ove godine okupljaju djecu od prvog do petog razreda osnovne škole iz doline Neretve i drugih dijelova Hrvatske, sudjelovali su u igrama i uvježbavali se za gusarsku bitku, te su učili o knezu Domagoju i povijesnim bitkama.

„Djeca stvarno svake godine uživaju u manifestaciji i u aktivnostima u taboru. U taboru je vrlo zanimljivo. Djeca se igraju, zabavljaju se, a u istim su skupinama djeca iz različitih dijelova Hrvatske i to je ono što je važno, zbližavanje i upoznavanje novih običaja. Koristim ovu priliku da pozovem građane da do 10. kolovoza posjete Dane neretvanske kneževine, budući da, kao i do sada, imamo vrlo bogat program“, rekla je Magdalena Medar-Ujdur, direktorica Turističke zajednica grada Metkovića

Posjetitelji manifestacije sinoć su mogli poslušati i nastup Klape Intrade na Trgu kralja Tomislava, a današnji program nastavit će se u 19 sati prikazom srednjovjekovnog života u viteškom taboru, nastupom Makovih uličnih lakrdijaša, viteških borbi, srednjovjekovnog mačevanja, koncertom etno glazbe i drugim zabavnim sadržajem, dok će u subotu moći posjetiti i srednjovjekovni sajam.

Tijekom trajanja manifestacije, svoje proizvode izlaže i pet OPG-ova iz Đakova, a kao poklon Metkoviću, DVD Đakovo će u subotu na Velikoj rivi kuhati 350 porcija čobanca, te će ih podijeliti posjetiteljima od 15:30.

Manifestacija će se, nakon održavanja Maratona lađa, završiti Feštom na Jerkovcu.

Organizatori „Dana Neretvanske kneževine“ su Grad Metković i Turistička zajednica grada Metkovića.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik