Lu Jakelić otisnula se na put prema drugom studijskom albumu

Autor: na 11. studenoga 2021.

Nakon objave singla i spota “Jesmo li sami?”, kojim je zatvorila prvo poglavlje svoje kantautorske priče, talentirana glazbenica Lu Jakelić otisnula se na put prema drugom studijskom albumu.

Prvijenac “Sve o čemu sam šutjela” na službenoj je top listi najprodavanijih izdanja proveo više od 40 tjedana, dok je na streaming servisima u jednom trenutku držao prvo mjesto najslušanijih albuma. Svečanom predstavljanju albuma u Ludoj kući svjedočilo je čak 400 ljudi, a za sav trud uslijedilo je zasluženo priznanje u obliku nominacije za nagradu Porin u kategoriji Najbolji novi izvođač godine. Navedena postignuća priskrbila su Lu status jedne od najperspektivnijih domaćih kantautorica.

Na objavu dugoiščekivanog studijskog izdanja obožavatelji će morati pričekati sljedeću godinu, ali će ga postupno otkrivati i upoznavati preko singlova. Prvi u nizu simboličnog je naziva “Zidovi”, za koji glazbu i tekst potpisuje Lu, dok iza aranžmana stoji producent i bliski suradnik Rejhan Okanović. Već nakon prvog preslušavanja možemo zaključiti kako će drugi album naziva “Šesto čulo” biti još emotivniji, zreliji i hrabriji od hvaljenog prvijenca.

Bili smo jako sretni kada nam se javila Lu s namjerom da surađujemo povodom izlaska njenog novog albuma, a kad smo čuli pjesmu i želju da bi kopala grob, e tek tada smo se zapravo oduševili! Bilo nam je lako smisliti scenarij budući da obožavamo kad možemo raditi malo uvrnute stvari pa smo smislili cijelu priču u kojoj ćete, nadam se, uživati. Cijeli spot ima pozitivan kraj i prepun je simbolike, a snimili smo ga u jednom danu u našem studiju i na otoku Krku. Mogu reći da je bilo iznimno zabavno, pogotovo za vrijeme snimanja scena u “grobu”, iako bih ja to više nazvao “portalom” nego grobom. Mislim da je ova malobrojna ekipica od nas osam na setu stvarno uspješno odradila ovaj posao, koji zapravo i nije bio posao, već čisto uživanje!”, rekao je redatelj spota Filip Gržinčić.

Glazba Lu Jakelić pogađa dušu, tjera na promišljanje i ostavlja trag na svakoga tko joj se prepusti. Pojavom ove kantautorice domaća glazbena scena dobila je umjetnicu neupitnog talenta, autentičnog izričaja i jedinstvene emocije. Oni koji prate njezin rad zaključit će isto – iz pjesme u  pjesmu otkrivamo novi dio Lu, ali i novi dio sebe.

 

 

 

 

Označena kao

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik