Ljetna škola biologije mora u Prirodoslovnom muzeju

Autor: na 19. srpnja 2018.

Prirodoslovni muzej Metković organizira petodnevnu “Ljetnu školu biologije mora” za svu djecu uzrasta od 5. do 8. razreda osnovne škole.

Radionice ljetne škole održavat će se svakog dana od ponedjeljka, 23. srpnja, do petka, 27. srpnja, u vremenu od 10,30 do 12 sati u galeriji Gradskog kulturnog središta. Polaznici će na radionicama gledati filmove te sudjelovati u kreativnim radovima i istraživanjima, putem kojih će dobiti brojne odgovore o životu ispod morske površine.

Prijave za sudjelovanje šalju se na e-mail adresu muzeja  muzej@pmm.hr ili na broj telefona 020/690-673 od 9 sati. Broj mjesta ograničen je na 15 polaznika.

Program “Ljetne škole biologije mora”:

1. DAN: Upoznavanje s mikroskopom. Izrada trajnih i svježih preparata, promatranje istih i preslikavanje na papir viđenog po vlastitom izboru motiva i tehnika crtanja. Svježi preparati slatkovodne i morske vode (usporedba).

2. DAN: Životinje u Jadranskom moru. Pregled PP prezentacije o rasporedu morskih organizama prema staništima. Edukativni film o Jadranskom podmorju. Posjet izložbi školjaka i puževa u PMM.

3. DAN: Botanika mora. Pregled PP prezentacije o algama, susret s pravim algarom i načinom determinacije algi. Nakon odslušanog, izrada akvarela s algama i životinjama koje su se učenicima najviše dopale.

4. DAN: Ronjenje-tehnika podvodnog istraživanja. Činjenice i zanimljivosti o ronjenju. Susret s pravom ronilačkom opremom, iskušavanje disanja pomoću regulatora i nošenje ronilačkog prsluka s ronilačkom bocom, učenje ronilačkih znakova. Kratak film snimljen prilikom vlastitog zarona (3min).

5. DAN: Zagađenje mora i ugrožene životinje u Jadranskom moru, PP prezentacija. Kratak film o plastici u moru (3 min). Za kraj i ponavljanje naučenog: kviz i igra ‘memory’. Dodjela diploma i fotografiranje.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik