„Leptirići“ žele znati najviše što mogu

Autor: na 2. svibnja 2017.

 

U sklopu cjelodnevnoga druženja članova Udruge cerebralne i dječje paralize Doline Neretve Leptirići, koji je organiziran povodom Nacionalnog dana osoba s cerebralnom paralizom, jučer je na jezeru Kuti, predstavljen projekt kojeg udruga provodi „Želim znati najviše što mogu 2“.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva znanosti i obrazovanja, a projektne aktivnosti obuhvaćaju fizikalnu terapiju, radnu terapiju, terapiju senzorne integracije, pomoć u učenju, specijalizirani kombi prijevoz te opremanje senzorne sobe didaktičkom opremom.

Predsjednik udruge Leptirići, Marijo Jurković je kazao kako je ovo četvrta godina provedbe ovog projekta koji djeci s invaliditetom osigurava terapije upravo u Metkoviću.

„Ovaj projekt djeci s invaliditetom mnogo znači. Terapije koje su bile dostupne u Splitu ili Dubrovniku, u sklopu projektnih aktivnosti dostupne su u Metkoviću, što u mnogočemu olakšava roditeljima. Znamo kako je teško nekoliko puta tjedno putovati u Dubrovnik, posebice u ljetnim mjesecima“, kazao je Jurković.

Projekt „Želim znati najviše što mogu 2“ vrijedan je ukupno 50 tisuća kuna.

Udruga cerebralne i dječje paralize Doline Neretve Leptirići


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik