• Nekategorizirano

Kreće izgradnja biljnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud

Autor: na 25. siječnja 2016.

U petak 22.siječnja u središnjici Hrvatskih voda u Zagrebu potpisan je Ugovor za izgradnju „Biljnog uređaja za pročišćavanje otpadnih voda naselja Prud“. Vrijednost projekta je 7.155.817,91 kn, a u cijelosti je darovnica Svjetske Banke (WB).

Ovaj projekt predstavlja dio programa „Projekta zaštite od onečišćenja voda u Priobalnom području 2“. Naručitelj je METKOVIĆ d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda, izvođač radova je Zajednica ponuditelja : Viadukt d.d. Zagreb (Hrvatska) i Komunalno Podjetje Ormož d.o.o. (Slovenija). Komisionar u Ugovoru su Hrvatske vode d.o.o. Zagreb.

METKOVIĆ d.o.o. je krenuo u nabavu za  izgradnju  novog uređaja iz razloga što je postojeći  uređaj neadekavatan i ne polučuje rezultate izlazne vode kao što traži i  propisuje zaštita okoliša i programi EU,  što se tiče izbornih parametara vezanih uz amonijak i sve što otpadne vode prizvode kao takve, kazao je direktor METKOVIĆ d.o.o.  Matko Jerković. Istaknuo je da će ovo biti jedan moderan  biljni uređaj , kakvih je dosta u zemljama EU. Ovo je samo nastavak  ustaljene procedure oko izgradnje takvih uređaja.

Radovi oko uređaja za pročišćavanje bi trebali biti gotovi u roku pet mjeseci, do kraj lipnja, a predaja radova do kraja godine. Prvih pet mjeseci bi bili građevinski radovi, a drugi dio sadnja biljaka i obuka djelatnika vodovoda, te primopredaja.

Lokacija novog uređaja će biti  više udaljena od naselja i od izvorišta Prud  nego sadašnja iako ni ova nikad nije smetala niti ugrožavala izvorište.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik