Koronavirusom zaražen štićenik doma za starije u Pločama

Autor: na 10. travnja 2020.

 

Prema posljednjim informacijama u dolini Neretve zabilježena su 2 nova slučaja zaraze koronavirusom. Potvrđeno je kako je koronavirusom zaražen jedan korisnik doma za starije osobe  iz Ploča, dok se čekaju rezultati za ukupno 11 djelatnika i štićenika istog doma.

„Upravo se obavljaju sve epidemiološke mjere koje su potrebne. Još uvijek primamo podatke jer nam nisu svi rezultati iz Zagreba stigli, tako da ćemo vjerojatno tijekom dana znati točnu informaciju ukoliko je netko još zaražen. Stožer za civilnu zaštitu Dubrovačko- neretvanske županije prati cijelu situaciju i o poduzetim aktivnostima te daljnjem ishodu bit će informirana javnost“, kazao je voditelj službe za epidemiologiju Županijskog zavoda za Javno zdravstvo, dr. Miljenko Ljubić u programu radija Delta te dodao kako u dva doma za starije na području Metkovića trenutno nema zaraženih osoba niti onih s mogućim simptomima na koronavirus.

U drugom slučaju riječ je o osobi srednje životne dobi s područja Općine Slivno.

„Riječ je o osobi kojoj je blaža klinička slika, međutim, zbog njezine osnovne bolesti bit će upućena na bolničko liječenje. Svi njezini kontakti su obrađeni i neki su stavljeni u samoizolaciju. Postoje naznake da je ta osoba preko neke druge osobe mogla biti u kontaktu sa zaraženom osobom. Međutim, kad saznamo sve detalje, onda ćemo imati jasniju sliku o tome  kako je ona zaražena“, kazao je dr. Ljubić.

Iz doline Neretve danas je upućeno 28 testova na koronavirus koji su obavljeni na drive in punktu u Metkoviću.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik