• Nekategorizirano

Korak bliže do proširenja Doma zdravlja Metković

Autor: na 7. prosinca 2016.

 

Ravnatelj Doma zdravlja Metković, Mihovil Štimac prisustvovao je radnom sastanku s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem, na kojem su sudjelovali  i župan Nikola Dobroslavić te ravnatelji ostalih zdravstvenih ustanova u županiji.

Tema sastanka bila je unapređenje sustava zdravstva na području županije, pri čemu se najviše govorilo o budućem proširenju Doma zdravlja Metković u bivšu zgradu Općinskog suda.

Iako službene potvrde o dodjeli ove zgrade Domu zdravlja još uvijek nema, Štimac je istaknuo kako su na sastanku dogovoreni daljnji koraci kojima bi se riješilo infrastrukturno pitanje metkovske zdravstvene ustanove.

„S obzirom da samostalno ne možemo pristupiti EU fondovima, s ministrom je usuglašeno kako bi najbolje rješenje bilo da im pristupimo kao izdvojeni pogon dubrovačke bolnice. Na taj bi način riješili prostorno pitanje, a Dom zdravlja Metković bi postao jedan oblik dnevne bolnice“, kazao je Štimac i dodao kako će o toj temi, na sastanku, razgovarati s predstavnicima Opće bolnice Dubrovnik.

Na sastanku se razgovaralo i o zadržavanju hitne helikopterske službe na ovim prostorima,  ne samo u  turističkoj sezoni, već i tijekom cijele godine.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik