Konferencija za javnost o projektu „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“

Autor: na 30. svibnja 2019.

U ponedjeljak, 3. lipnja, u galeriji Gradskog kulturnog središta će se u 10:30 sati održati konferencija za javnost povodom početka provedbe projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“.

Na konferenciji će sudjelovati partneri u projektu, odnosno, predstavnici Grada Metkovića i Općine Kula Norinska.

Cilj projekta vrijednog 420 160 kuna je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina, a kroz njegovu provedbu predviđeno je osnivanje Kluba za zapošljavanje te razvoj i provedba programa „Osposobljavanja za područje agroturizma u trajanju od 3 mjeseca“.

U prvoj fazi projekta održat će se sedam motivacijskih radionica za osnaživanje polaznika na teme pisanja životopisa i molbe za posao na hrvatskom i engleskom jeziku, pronalaska posla i pripreme za intervju te prezentiranja i održavanja intervjua.

U tijeku su i prijave na edukacije u sklopu projekta te se prijaviti mogu dugotrajno nezaposlene osobe, žene, mladi od 15 do 29 godina, hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji, osobe s invaliditetom, osobe starije od 50 godina te nacionalne manjine.

Projekt se provodi unutar Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III te se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkovitih ljudskih potencijala 2014. – 2020. Ukupno razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci od potpisa Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava, odnosno do 26. rujna 2020. godine.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik