Koncert Zvjezdana Ružića u petak u Galeriji GKS-a – ulaz slobodan

Autor: na 10. prosinca 2020.

U Galeriji GKS-a u petak, 11. prosinca, s početkom u 19:30, koncert će održati pijanist i skladatelj Zvjezdan Ružić – peterostruki dobitnik diskografske nagrade Porin, te šesterostruki dobitnik strukovne nagrade Status, koju dodjeljuje Hrvatska glazbena unija.

Uz brojne suradnje koje je ostvario s eminentnim glazbenicima hrvatske jazz, klasične te pop/rock scene, Ružić je do sada snimio četiri autorska albuma. TheKnightingale Cabaret i ElfinFarewell nagrađeni su Porinom za najbolju jazz skladbu, dok je njegov treći autorski album Pandaland, koji je prvu službenu promociju doživio u Šangaju, osvojio čak dva Porina – za najbolji jazz-album te za najbolju jazz-izvedbu.

Pianotron je posljednji u nizu njegovih projekata. Naime, nakon godina istraživanja svijeta kojega donose crno-bijele tipke, Ružić se prepušta novim vodama solo piano albumom Delightful F. Jedanaest kompozicija skladao je i odsvirao na do sada nečuvenoj kombinaciji instrumenata – koncertnom klaviru i mellotronu, prvom analognom sintesajzeru kojega su popularizirali Beatlesi.

Unatoč tehničkoj kompleksnosti izvedbe, skladbe svojom pitkošću i jednostavnošću oduševljavaju publiku.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz potporu Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Metkovića. Ulaz na koncert je slobodan, no broj posjetitelja je ograničen na 25.

Sva događanja u GKS-u održavaju se u skladu s uputama Hrvatskoga zavoda za javno zdravstvo te mjerama Nacionalnoga stožera za civilnu zaštitu.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik