Koji su izazovi za roditelje u današnjem društvu?

Autor: na 2. travnja 2019.

 

S ciljem prevencije ovisnosti kod djece i mladih, u Gradskoj knjižnici Metković održana je javna tribina „Roditelji i djeca u suvremenom društvu“.

Predavači na tribini bili su ravnateljica Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića Žana Dodig koja je govorila o stilovima roditeljstva te važnosti komunikacije u obitelji, socijalna radnica u Zajednici Pape Ivana 23. Gordana Caviki koja je iznijela s kakvim problemima se najčešće susreću roditelji i djeca na ovom području te pedagoginja Mona Ademi koja je istaknula izazove za roditelje u suvremenom svijetu.

Kao rastući problem među djecom i mladima, Ademi je istaknula ovisnost o Internetu.

„Ovdje ubrajamo npr. ovisnost o društvenim mrežama, ovisnost o video igricama koja je izrazito zabrinjavajuća, posebice kod osnovnoškolske djece, ovisnost o online kupovini, ovisnost o online kockanju. Ovo su nove, modernije ovisnosti i zbog toga se trudimo osvijestiti roditelje koliko su zabrinjavajuće“, kazala je Ademi.

Javna tribina organizirana je u sklopu projekta „Nauči živjeti“ kojeg u partnerstvu provode Zajednica Pape Ivana 23., Osnovna škola don Mihovila Pavlinovića te Osnovna škola Vrgorac.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik