Klapa Cambi snimila novu božićnu pjesmu “Ispo’ ure”

Autor: na 11. prosinca 2020.

Klapa Cambi iz Kaštel Kambelovca snimila je spot za novu božićnu pjesmu “Ispo’ ure”, kojom su obogatili glazbeni blagdanski repertoar i uveli nas u prosinac ove 2020.

Ova pjesma stidljivo je ušla u naš rad, no na kraju nas je i same iznenadila. Možda baš zbog toga što ju je nadopunjavao svaki od kreatora, onako, “sloj po sloj”. Autor je teksta Pjero Mirić, skladateljica je Tatjana Jergan Botunac. Naš Vinko Didović dao je vokalnu formu, a Nenad Šiškov razgalio nas je svojim aranžmanom. Pjesma počinje kao kakva božićna pjesma Deana Martina, donosi onaj blještavi ugođaj, a onda u refrenu zaokrene prema pučkom pjevanju, onom o čemu pjesma govori, a to je tradicija pučkog, klapskog pivanja i okupljanje na Badnjak i Silvestrovo – Ispo’ ure  u Splitu. Stoga su i kadrovi spota kojeg nam je u ugodnoj atmosferi pripremio Matko Petrić snimljeni na tom mjestu s nadom da ćemo se već dogodine, slobodno i sigurno okupljati na tom mjestu.

Aranžer Nenad Šiškov kaže da pjesma odiše jednostavnošću i toplinom božićne pučke pisme: “To je bila ljubav na prvi pregled demo snimke i gušta san radit na toj pismi koja mi je donila Božić prije vrimena.” A Vinko Didović, zaslužan za vokalni aranžman, slušajući “Ispo’ ure” nada se dogodine radosnom i bezbrižnom Božiću.

Hrvoje Lozančić zaključio je:

Pisma je ispunila naša srca i mi smo već u božićnom raspoloženju, nadamo se da će i vaša. Čestit Božić, dragi ljudi!


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik