Ivan Slamnig – Povratnik s mjeseca

Autor: na 26. svibnja 2017.

 

U prostorijama Gradske knjižnice Metković održana je pjesnička večer posvećena djelima Ivana Slamniga.

Rođen u Metkoviću, Slamnig je bio suvremeni hrvatski pjesnik, prozaik, književni teoretičar i prevoditelj. Prvu knjigu, zbirku pjesama „Aleja poslije svečanosti“ objavio je 1956. godine.

Njegova pjesma ‘Ubili su ga ciglama’ ušla je u ‘Zlatnu knjigu hrvatskog pjesništva’ Matice hrvatske, a 2001. godine, za zbirku pjesama „Ranjeni tenk“,  dobio je nagradu ‘Tin Ujević’.

Večeri poezije dio su projekta Ivan Slamnig – Povratnik s mjeseca, kojeg Udruga Dobra provodi u partnerstvu s Gradskom knjižnicom Metković.

Voditeljica projekta, Stana Kešina, kazala je kako je kroz projekt predviđen niz aktivnosti čiji će središnji događaj bit Dani Ivana Slamniga koji će se održati od  24. lipnja do 3. Srpnja.

„Željeli smo skrenuti pažnju na djelo i lik Ivana Slamniga koji se svojim radom i inovativnošću zadužio hrvatsku književnost. Smatrali smo da naši građani vrlo malo znaju o njemu, a s obzirom da imamo vrlo malo kulturno- umjetničkih projekata, odlučili smo napraviti cijelu mrežu aktivnosti posvećenu upravo Ivanu Slamnigu“, kazala je Kešina.

U sklopu programa manifestacije Dani Ivana Slamniga predviđeno je održavanje pjesničkih večeri, slikarskih kolonija te književnog kružoka.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *



Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik