Gradu Metkoviću dodijeljeno 2,9 milijuna kuna za nabavu spremnika za odvojeno prikupljanje otpada

Autor: na 21. kolovoza 2018.

 

Gradu Metkoviću dodijeljeno je iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost 2, 9 milijuna kuna kojima će se sufinancirati nabava 8 i pol tisuća spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

Riječ je o dijelu infrastrukture potrebne za odvojeno prikupljanje otpada, što će u konačnici rezultirati smanjenjem količine odloženog otpada, njegovom ponovnom uporabom te smanjenjem onečišćenog okoliša.

„Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za iskaz interesa za nabavku spremnika za odvojeno prikupljanje komunalnog otpada na koji se Grad Metković prijavio 30. travnja 2018. godine. Prije nekoliko dana potpisali smo ugovor i očekujemo da ćemo spremnike dobiti kroz idućih mjesec dana. S ovih 8 i pol tisuća spremnika bit će pokriveno cijelo područje Grada Metkovića“, kazao je gradonačelnik Dalibor Milan.

U Gradu Metkoviću paralelno su započele i aktivnosti projekta „Učimo gospodariti otpadom!“. Riječ je o izobrazno-informativnim aktivnostima kojima je cilj  izgradnja svijesti građana o važnosti odgovornog postupanja s komunalnim otpadom, s posebnim naglaskom na sprječavanje njegova nastanka te  pravilnog odvajanja u kućanstvima.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 454 tisuće kuna, od čega je 386 tisuća sufinancirano iz EU fondova. Sunositelj aktivnosti je Općina Kula Norinska.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik