Gradonačelnik Milan sa zamjenikom Raićem posjetio metkovske prvašiće

Autor: na 9. rujna 2019.

Povodom početka nove školske godine, gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan je sa zamjenikom Damirom Raićem posjetio prvašiće metkovskih osnovnih škola.

Učenicima prvih razreda osnovnih škola Stjepana Radića i don Mihovila Pavlinovića podijelili su prigodne poklone te poželjeli ugodan boravak u školskim klupama i puno uspjeha prilikom usvajanja znanja i vještina.

Prve razrede metkovskih osnovnih škola ove školske godine pohađat će 208 učenika.

U Osnovnu školu Stjepana Radića ove upisano je 120 prvašića koji su raspoređeni u pet razrednih odjela. Od ovoga broja, pet učenika upisano je u Područnu školu u Mliništu, dok u Bijelom Viru nema novih učenika.

U Osnovnoj školi don Mihovila Pavlinovića upisano je 88 prvašića, od čega ih je u područnim školama Vid i Prud po 4.

U srednje škole upisano je ukupno 245 učenika prvih razreda od čega ih je 80 u Gimnaziji, a 165 u Srednjoj školi Metković.

S novom školskom godinom započela je i provedba kurikularne reforme „Škola za život“  koja će se provoditi u svim predmetima prvog i petog razreda te u biologiji, kemiji i fizici sedmog razreda.

Reformom će biti zahvaćeni i prvi razredi srednjih škola pa će gimnazijalci po novim kurikulumima pratiti sve predmete, a učenici srednjih škola hrvatski, matematiku i strani jezik.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik