Građanskom inicijativom do poboljšanja kvalitete života

Autor: na 22. rujna 2017.

 

U sklopu projekta „Za odgovorno i transparentno  upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima“, u prostorijama Udruge Dobra održana je radionica pod nazivom „„Europska iskustva u upravljanju javnim dobrima: Berlin“.

Simona Pavlović iz udruge je predstavnicima civilnog društva i zainteresiranim građanima na radionici prenijela berlinska iskustva upravljanja vodnim resursima. Naime, nakon djelomične privatizacije vodovoda i poskupljenja cijene vode, nezadovoljni građani Berlina su kroz građansku inicijativu i referendum uspjeli poništiti privatizaciju i vratiti javno dobro.

Pavlović je istaknula kako je cilj radionice bio potaknuti građane na osnivanje građanske inicijative koja bi unaprijedila i poboljšala kvalitetu života u Metkoviću.

Simona Pavlović

„Željeli bismo da zajedničkim aktivnim sudjelovanjem neku inicijativu koja će poboljšati i unaprijediti našu kvalitetu života. Inicijativa može biti vezana za kvalitetu vode, zraka, tla ili bilo kojeg drugog javnog dobra. Bitno je samo da se ta inicijativa napravi jer njihova uloga može biti presudna“, kazala je Pavlović.

Projekt Za odgovorno i transparentno  upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima“  financiran je EU sredstvima, a provodi se u partnerstvu Udruge za demokratsko društvo, Udruge DOBRA i Centra za održivi razvoj.

Cilj mu je jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva, u svrhu povećanja odgovornosti i transparentnosti u upravljanju javnim dobrima i prirodnim resursima, jačanje kapaciteta novinara na istom području, te podizanje svijesti javne uprave i javnosti o dobrobitima transparentnosti.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik