Grad Metković osigurao prijevoz učenicima u srednje škole u Makarskoj

Autor: na 31. siječnja 2019.

Autoprijevoznik Promet Makarska prije tri tjedna iznenada je trajno obustavio redovne linije s kojima su učenici s prebivalištem na području Metkovića svakodnevno putovali u srednje škole u Makarskoj.

Riječ je o učenicima koji pohađaju srednju frizersku i glazbenu školu, a koji su, prema riječima gradonačelnika Dalibora Milana, s ovom odlukom bili prisiljeni svaki dan kupovati povratne karte u iznosu od 120 kuna.

Grad Metković stoga je usvojio odluku na Gradskom vijeću prema kojoj će od ponedjeljka financirati prijevoz učenika mini kombijem.

„Kontaktirao sam i s ministarstvom i sa županom Splitsko-dalmatinske, Blaženkom Bobanom, koji su iskazali dobru volju, ali ne možemo čekati dok se sve to realizira jer se bojim da će dotad već završiti školska godina. Stoga smo raspisali natječaj i u ponedjeljak će mini kombi voziti učenike u Makarsku. Radi se o velikim troškovima koji će dosta stajati Grad Metković, ali mislim da moramo pomoći roditeljima tih učenika“, kazao je Milan.

Također, prema najnovijoj odluci Gradskog vijeća, Grad Metković financirat će autobusne karte i učenicima koji pohađaju srednju školu u Dubrovniku. Tako će, jednako kao i studenti, imati pravo na dvije povratne ili četiri jednosmjerne karte tijekom akademske godine za relaciju Metković-Dubrovnik-Metković.

„Ovdje prije svega mislimo na deficitarna zanimanja učenika koji se školuju u Dubrovniku, odnosno nismo htjeli sufinancirati one učenike koji pohađaju škole koje postoje na području Metkovića jer smatramo da bi na taj način poticali odlazak učenika izvan Metkovića“, istaknuo je Milan.

Prema riječima gradonačelnika Milana, ova odluka će se proširiti i na učenike s prebivalištem na području Metkovića koji pohađaju srednje škole i u drugim gradovima.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik