Gordana Marković “Idi tamo gdje je ljubav”

Autor: na 5. veljače 2021.

Zagrebačka glazbenica i autorica Gordana Marković objavila je video za novi singl “Idi tamo gdje je ljubav”. Videospot je sniman na lokacijama slikovitog Grožnjana i magičnih Fužina što pjesmi daje posebnu vizualnu notu.

“Pjesma je nastala u suradnji s kolegicom Ivanom Lulić iz benda Auguste. Ona mi je poslala tekst krajem 2018. godine i odmah mi se svidio, uglazbila sam ga i odlučila da će se svakako naći na mom prvom samostalnom albumu”, otkriva Gordana Marković te ističe kako joj je aranžman ove pjesme jedan od najdražih na albumu.

Na suradnju i nastanak pjesme se sa svojim dojmovima nadovezuje i Ivana Lulić, koja kaže: “Nakon jednog odmaka od rada u Augustama, nastala je pjesma „Idi tamo gdje je ljubav“. Za razliku od prethodno napisanih iz vlastitog iskustva, ovo je bila prva pjesma u kojoj sam vježbala pisanje iz uloge. Pokušala sam prepričati jednu priču kroz postavljanje u tuđe cipele, ali zadržati dubinu odnosa, stvoriti posebnu atmosferu i napisati stihove po uzoru na sve one velike pjesme šezdesetih i sedamdesetih godina. Poznavajući Gordanin glazbeni senzibilitet, nadala sam se da bi mogla postati fatalna pjesma velikih melodija jer je otprve zazvučala izuzetno.”

Prateći videospot redateljski potpisuje Gordanin dugogodišnji suradnik Josip Ninković, a samu ideju dale su joj njene prijateljice Paula Garić i Zrinka Kunić. Uz Gordanu, u spotu pojavljuje i glumac Matej Šarušić. O priči iza snimanja videa Gordana otkriva: “Počeli smo u ranu zoru u Fužinama okruženi snijegom, a dovršili snimanje popodne u suncu okupanom Grožnjanu. Grožnjan sam odabrala jer je jednostavno predivan, obožavam taj gradić, a povezana sam s njim i na još jedan način. Tamo sam, naime, 2013. godine pohađala jazz ljetnu školu Jazz is back! I sjećam se kako sam tamo tek smišljala što želim raditi s glazbom, pjevala sam uglavnom jazz standarde i nisam niti imala ideju da ću jednog dana snimati svoj autorski album… Tako da sam i na taj način nekako zaokružila tu glazbenu priču i drago mi je da smo se baš otisnuli u Grožnjan i tamo snimili kadrove za novi spot.”

Albumu “Obrisi” Gordana Marković je objavila u ožujku prošle godine. Riječ je o njenom prvom samostalnom studijskom albumu, koji na jednom mjestu okuplja deset autorskih pjesama. Za produkciju izdanja zaslužan je Tomislav Franjo Šušak (Vatra), s kojim je Gordana započela suradnju još za vrijeme aktivnosti u skupini Auguste.

S albuma je do sada predstavljeno pet singlova, a s objavom “Idi tamo gdje je ljubav” glazbenica zaokružuje priču o svom prvom albumu: “Kako je ova pjesma izašla skupa sa svim ostalim pjesmama na albumu „Obrisi“ prošle 2020., zbog te u najmanju ruku neobične godine imala sam osjećaj da nije dobila dovoljno pozornosti koju zaslužuje. Zato sam ovu priču s albumom odlučila zaključiti upravo s njom, a koji je bolji način nego snimiti spot za nju! Uvijek sam ju doživljavala kao zimsku pjesmu, zato je ovo zapravo savršeno vrijeme za njen izlazak!”.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik