Gimnazijalci i njihovi mentori nagrađeni za sudjelovanje na državnim natjecanjima

Autor: na 9. srpnja 2019.

Ravnatelj Gimnazije Metković Jozo Jurković danas je učenicima koji su sudjelovali na državnim natjecanjima i njihovim mentorima uručio prigodne poklone.

Gimnaziju Metković je školske godine 2018./2019. na državnim natjecanjima predstavljalo ukupno šest gimnazijalaca, a ravnatelj Jozo Jurković rekao je da je uspjeh učenika potvrda odličnog rada gimnazijskih profesora i njihovih učenika.

„Mi smo ove godine na školskom natjecanju imali 301 učenika, od njih je 115 bilo pozvano na županijsko natjecanje, gdje je naših 33 učenika osvojilo prvo, drugo ili treće mjesto. Na državno natjecanje bilo je pozvano ukupno šest učenika iz sedam predmeta. Kad sve to zbrojimo, jasno je da možemo pratiti trendove jakih škola u Republici Hrvatskoj. Ovom prigodom čestitam svim učenicima i njihovim mentorima i nadam se da će im ovo biti ohrabrenje za daljnji rad“, rekao je Jurković.

Učenica Katarina-Antonia Boras nagrađena je zbog sudjelovanja na  državnom natjecanju iz filozofije, pod mentorstvom profesorice Senke Rodin.

Filip Markić bio je pozvan na natjecanje iz biologije, te su mu mentorice bile profesorice Vera Modrić i Tatjana Matić.

Učenica Ivana Salacan je, pod mentorstvom Martine Pačić, već četvrtu godinu za redom sudjelovala na natjecanju iz hrvatskog jezika.  Budući da je na državnom natjecanju dvaput bila i u osnovnoj školi, ovo joj je bilo ukupno šesto državno natjecanje iz hrvatskog.

Ante Svaguša je, također, četvrtu godinu za redom, sudjelovao na državnom natjecanju iz matematike, a mentorica mu je bila profesorica Ljiljana Jeličić. Ante Svaguši ukupno je osam puta bio na državnom natjecanju iz matematike, budući da se u svom znanju istaknuo i u osnovnoj školi.

Nikola Jurković sudjelovao je na dvama državnim natjecanjima, iz fizike, gdje mu je mentorica bila profesorica Ana Dragović, te iz logike, pod mentorstvom profesorice Senke Rodin. Nikola Jurković ove godine je predstavljao Hrvatsku na Europsku fizičku olimpijadu na kojoj je dobio pohvalnicu.

Učenica Danijela Šimić je, pod mentorstvom profesorice Lore Prusac, sudjelovala na državnom natjecanju iz kemije, ali bila je odsutna budući da trenutno u Njemačkoj boravi u kampu Goethe Instituta, čijom je stipendijom nagrađena za rad iz njemačkog jezika.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik