Gimnazija Metković – ambasador Europskog parlamenta

Autor: na 14. studenoga 2016.

Gimnazija Metković jedna je od 15 škola iz Hrvatske odabranih za sudjelovanje u programu „Škole ambasadori Europskog parlamenta“.

Radi se o programu usmjeren na razvijanje svijesti o parlamentarnoj demokraciji i  Europskom parlamentu koji će učenicima omogućiti da se upoznaju s pojmom građanstva Europske unije, radom i odgovornostima zastupnika u Europskom parlamentu, ali i svojim pravima te mogućnošću aktivnog sudjelovanja u kreiranju europskih politika. Ambasadorica Europskog parlamenta za Gimnaziju Metković i koordinatorica, profesorica Živka Franković istaknula je koje će se aktivnosti u sklopu programa provoditi u školi.

„Dužnost je svakog koordinatora da imenuje juniore ambasadore koji će u suradnji s nama promovirati ideju i cilj ovoga projekta, a 20. srpnja, na Dan Europe, organizirat će se svečanost i ako zadovoljimo sve uvjete koji su pred nama, škola može dobiti certifikat kojim bi otvorili vrata svim ostalim europskim projektima“, kazala je profesorica Franković.

Program će se provoditi u ovoj školskoj godini, a Gimnazija Metković je za sudjelovanje odabrana temeljem rezultata na natjecanju Euroscola na kojem su u Strasbourgu sudjelovali učenici i profesori.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik