Fluentes predstavio pjesmu “Napokon”

Autor: na 9. siječnja 2018.

Sve poznatiji slavonski bend Fluentes na dobrom je putu da osvoji sve veći broj slušatelja.

Njihova dva protekla singla izvrsno su prošla na svim radio postajama, a pjesma „Pusti da ljubav nosi me“ više se od pola godina držala u top 10 najemitiranijih singlova u Hrvatskoj. Na ukupnoj top listi najemitiranijih singlova 2017. godine pjesma se našla na visokom 13. mjestu!

Pjesmi „Napokon“ mnogi već sad prognoziraju sličan uspjeh, a da su dečki na dobrom putu govori i to da je ova pjesma jedna od dvadeset izabranih koje će uživo biti izvedene u petak, 26. siječnja u dvorani Kornati na 65. Zagrebačkom festivalu.

„Prijava za Zagrebački festival uslijedila je spontano. Imali smo pjesmu koja nam je dobra i koja ima tako dobru atmosferu, priču i emociju.“ – rekao je Goran Bošković koji je i autor teksta pjesme „Napokon“.

Kako je nastala pjesma „Napokon“ objasnio je Goran Bošković:

„Pjesma je nastala spontano na probi. Kako smo sad u tijeku snimanja novog albuma, hrpa ideja mota nam se po glavama. Matija je rekao da mu tri akorda u slijedu koje sam svirao zvuče dobro pa smo počeli istraživati. Međutim, kad je Davor rekao da mu je dosta pjesama gdje gitara počinje prva, rekao sam mu: ‘ova je cijela tvoja’. Dotakao je tipke klavijature i odsvirao ta 4 tona u slijedu i to je bilo to. Počeo sam pjevati melodiju na ono što je on svirao i odjednom, energija i emocija koja se stvorila bila je nevjerojatna.“

Tekst je nastao, kako govore dečki iz benda, pod utjecajem spota kojeg su snimali za pjesmu „Kraj“. Ti prizori, crno bijeli kadrovi, emocije i atmosfera videa za „Kraj“ u Goranu su stvorili sliku čovjeka koji je napokon shvatio gdje je i kako zabrljao, te odlučio popraviti loše, u sebi izbrisati mrak i tugu.

Da je grupa Fluentes upravo ono što treba glazbenoj sceni dokazuje i nagrada „Music Pub Zlatka Turkalja“ za grupu godine koju su dečki jučer na predstavljanju pjesme dobili od urednika i voditelja Zlatka Turkalja. Nagrade se dodjeljuju od 1992. godine najboljim glazbenicima za njihov godišnji rad, a u 2017. godini su je zaslužili upravo Fluentes!


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik