Filmski program za djecu i mlade 7. kontinent u Metkoviću

Autor: na 6. listopada 2017.

 

Udruga Djeca susreću umjetnost, u okviru filmskoga programa Sedmi kontinent, djeci iz  Dječjeg vrtića Metković i učenicima OŠ Stjepana Radića, odgojiteljima, učiteljima i nastavnicima predstavila je recentne filmske klasike, kao i hrvatski suvremeni film.

Program je nazvan prema igranome filmu Sedmi kontinent jedinoga hrvatskog oskarovca Dušana Vukotića. Filmska priča o djeci na putu prema kontinentu na kojemu će vrijediti samo njihova pravila savršeno odgovara želji Udruge da djeca, potaknuta njihovim filmovima, započnu svoja vlastita putovanja u otkrivanju novih svjetova.

Vrtićanima i nižim razredima prikazan je animirani film Ernest i Celestina, učenicima 3., 4. i 5. razreda njemački suvremeni igrani film Krokodili iz predgrađa, dok je za više razrede prikazan  film Ovisnik o Internetu koji na kreativan način obrađuje temu ovisnosti o Internetu . U ovom dokumentarnom filmu izuzetno aktualne tematike učenici su imati priliku upoznati se s prvim kampom za odvikavanje od Interneta.

Nakon gledanja filma, upriličeni su interaktivni razgovori s gostom-stručnjakom iz oblasti filma, a na zanimljivosti istaknute u razgovoru nadovezale su se i filmske analize.

Koordinator i voditelj filmskog programa Ivan Pavlović iz Udruge Djeca susreću umjetnost istaknuo je kako je cilj ovoga programa približiti filmsku umjetnost djeci iz cijele Hrvatske, posebice djeci iz manjih sredina kojima ovakvi sadržaji nisu lako dostupni.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik