Eni Jurišić i Matija Cvek u moćnoj baladi – Trebaš li me

Autor: na 25. siječnja 2022.

Dvoje najperspektivnijih mladih izvođača domaće glazbene scene – Eni Jurišić i Matija Cvek udružili su glasove i predstavljaju moćnu baladu – Trebaš li me.

Autor teksta i glazbe je Matija Cvek, a ekipi se u ulozi producenta pridružilo još jedno veliko i obećavajuće glazbeno ime,  Z++. Suradnja Eni i Matije ne čudi jer su i privatno prijatelji pa je samo bilo pitanje vremena kada će njihovo prijateljstvo prerasti u poslovnu suradnju.

“Cvek je, za početak, super lik i družimo se stalno tako da je ovo bila jedna od najopuštenijih suradnji ikad. Prvi demo snimili smo prije godinu dana i nakon toga se sve nekako spontano izrealiziralo. Zapravo se svašta zanimljivog događalo po putu i ne mogu vjerovati da već odbrojavamo premijeru”, otkrila je Eni.

“Osobno mislim da je Eni jedan od najboljih naših vokala te joj želim što više pjesama u kojima će pokazati svo zlato svog talenta. Dobri smo prijatelji i vrijeme uglavnom provodimo uz pjesme i brdo smijeha”, nadovezao se Cvek.

Produkciju za pjesmu radio je Z++, što je za oboje glazbenika značilo iskorak u malo drugačijem smjeru.  “Već smo u startu znali da idemo u moderniji zvuk, a pjesma je u demo verziji zvučala toliko snažno tako da smo ju htjeli minimalno uljepšati, što je zapravo Z++ napravio znalački. Ovo nije eksperiment već neki odmak iz comfort zone u službi same energije pjesme. Moram priznati da me najviše oduševilo koliko je razvoj pjesme zapravo nepredvidiv”,  rekla nam je Eni, a s njom se slaže i Matija.

“Jako cijenim rad i trud koji je Z++ uložio u svoje pjesme koje zvuče odlično i svježe. Razmišljali smo o koketiranju s takvim modernijim zvukom u minimalističkom aranžmanu koji bi s raspjevanom melodijom i teškim tekstom mogao dobro funkcionirati.  Na kraju je Z pogodio točnu sliku iz prve te donio genijalne ideje i zakucao aranžman”, rekao je.

Spot je radio trojac iz Zagreba: Benjamin Strike, Luka Vidović i Sandro Sklepić. “Dečki su mega talentirani, a boje spota su nestvarne. Vibru koju smo htjeli dobiti ne mogu objasniti, to ćete osjetiti ukoliko pogledate spot”, kaže Eni, a jednako impresioniran suradnjom je i Matija Cvek.

“Nakon ove pjesme ide samostalni singl i jedan jako zanimljivi cover o kojem razmišljam već neko vrijeme. Nadam se da će napokon doći period zdravijih dana i brojnih koncerata”, rekla je Eni.

“Polako se  pune datumi za ljeto, nadam se uz ovo ludo vrijeme da će se sve i održati. Upravo smo objavili datum za Ljetnu Pozornicu u Opatiji, 9. srpnja i to me jako veseli jer je to jedna od najljepših naših pozornica. U najavi su veći koncerti u Šibeniku, Zadru, Splitu, Dubrovniku, Osijeku i mnogim drugim gradovima”, najavio je Matija.

Označena kao

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik