Uskoro ide uporabna dozvola za Dnevnu bolnicu Metković

Autor: na 21. siječnja 2022.

Župan Nikola Dobroslavić danas je sa suradnicima u sklopu radnog posjeta Metkoviću i Kuli Norinskoj, obišao Dnevnu bolnicu Metković te gradilište Centra za obuku operativnih snaga civilne zaštite u Kuli Norinskoj.

Prilikom obilaska bolnice, istaknuo je kako je za nekoliko dana tehnički prijem bolnice, nakon čega ide uporabna dozvola. Također, naglasio je kako je trenutno u tijeku proces opremanja bolnice.

„Nedostaje još malo opreme, u razgovorima smo s Ministarstvom da se proces ubrza, a nakon toga slijedi otvaranje bolnice. Kao što znamo, Dnevna bolnica Metković dio je Opće bolnice Dubrovnik te je na takav način riješena organizacija rada“, pojasnio je župan.

Uz njega, obilasku je prisustvovao i gradonačelnik Metkovića, Dalibor Milan, koji je posebno istaknuo kako će u zgradi Dnevne bolnice biti uspostavljen i Centar za ranu intervenciju.

„Izuzetno mi je drago što će se na nekih 600 kvadrata neiskorištenoga prostora Dnevne bolnice napraviti i Centar za ranu intervenciju, odnosno Centar za djecu s poteškoćama u razvoju koji će omogućiti brže uspostavljanje dijagnoze, a samim time i kvalitetnije liječenje“.

Vrijednost toga projekta je sedam milijuna kuna, a financirat će ga Dubrovačko-neretvanska županija sa 75 posto te Grad Metkovića sa 25 posto.

 

Označena kao

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik