Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju uručena zahvalnica za nadzor rada za opće dobro

Autor: na 16. siječnja 2017.

 

Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković uručena je zahvalnica za suradnju sa Probacijskom službom tijekom 2016. godine koju je u prostorijama Ministarstva pravosuđa primila ravnateljica Vjekoslava Soldo.

Probacija je uvjetovana i nadzirana sloboda počinitelja kaznenog djela tijekom koje oni u ustanovama, udrugama ili institucijama  odrađuju kaznu rada za opće dobro kao zamjene za kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Metkovski dom za odrasle osobe i rahabilitaciju je u provođenje probacije uključen od 2014. godine temeljem ugovora sa upravom  za kazneno pravo Ureda u Dubrovniku a ravnateljica Soldo ističe kako su od tada sate za opće dobro odradile četiri osobe.

„Naša iskustva nadzornika probacije su veoma pozitivna. Osobe većinom rade pomoćno- tehničke poslove kao što su rad u vrtu ili skladištu te poslove pomaganja korisnicima. Poanta je u tome da ti ljudi na jedan drugačiji način odrade svoju kaznu, da se osjete prihvaćeno u lokalnoj zajednici te da ne budu stigmatizirani“, kazala je Soldo.

Dom za odrasle osobe i rehabilitaciju i u 2017. godini nastavlja suradnju sa Probacijjskom službom, a trenutno kaznu rada za opće dobro odrađuju dvije osobe.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik