Doktorica Volarević održala predavanje o proljetnim alergijama

Autor: na 28. veljače 2019.

U prostorijama Udruge „Otac Ante Gabrić“ danas je u sklopu projetka „Briga o zdravlju u trećoj životnoj dobi“ pulmologinja Darka Volarević održala predavanje o proljetnim alergijama dišnog sustava.

S korisnicima udruge razgovarala je o tome što su alergije, kako se manifestiraju te kako ih izbjeći i liječiti. Kao najčešće proljetne alergije navela je upravo alergije dišnog sustava, proljetnu hunjavicu, alergijski rinitis i posljedično alergijsku astmu.

Doktorica Volarević istaknula je da je važno alergiju ne zamijeniti prehladom.

„Tada zanemarujemo pravo zbrinjavanje alergije i nekorisno i nepotrebno upotrebljavamo druge lijekove i antibiotike. Prehlada dođe i traje najčešće tjedan dana, ne javlja se uzastopno u sezoni u isto vrijeme. Kod prehlade, na primjer, nemamo simptom svrbeža nosa i prozirnu tekućinu koja se cijedi iz nosa, a kad kihnete, imate olakšanje, dok ćete kod alergije ćete imati uzastopno kihanje koje vas na jedan način muči i imate nekvalitetni život, dan i sve ostalo“, rekla je Volarević.

Osobama koje imaju simptome alergije savjetuje se da se jave svom liječniku i provode propisanu terapiju,operu svoju kosu i odjeću nakon dužeg boravka van kuće i izbjegavaju okidače kao što su pušenje, alergeni, sprejevi i drugi iritansi.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik