Dodjelom diploma završena “Ljetna škola biologije mora”

Autor: na 27. srpnja 2018.

Kvizom znanja i podjelom diploma polaznicima danas je u Galeriji Gradskog kulturnog središta završena petodnevna „Ljetna škola biologije mora“, koju je organizirao Prirodoslovni muzej Metković.

Radionice na kojima je sudjelovalo devet učenika uzrasta od 5. do 8. razreda vodila je prvostupnica biologije i ekologije mora Petra Popović, kojoj je cilj bio popularizirati znanost među djecom te razbiti njihov strah od prirodoslovnih predmeta, biologije, kemije i fizike.

“Biologija je bila temeljna poveznica radionica tijekom svih pet dana. Prvi dan smo posvetili mikroskopu i gledanju preparata slatkovodne i morske vode. Drugi dan posvećen je životinjama, treći algama, četvrti ronjenju, dok su današnja tema bile ugrožene i zaštićene životinje u Jadranskom moru te promicanje svijesti o zagađenosti mora. Mislim da su djeca oduševljena ovim programom jer smo svaki dan prije radionica raspravljali o njihovim dojmovima o naučenom i onome o čemu bi još željeli učiti”, kazala je voditeljica radionica Petra Popović.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik