Dodijeljene diplome za 15 novih dadilja

Autor: na 21. svibnja 2018.

 

U Gradskom kulturnom središtu dodijeljene su diplome za 15 novih dadilja koje su prošle osposobljavanje kojeg je u sklopu projekta „Od obrazovanja do zapošljavanja“, provela udruga Dobra.

Cilj ovog programa bio je smanjiti socijalnu isključenost žena starijih od 40 godina i nezaposlenih žena s ruralnih i područja doline Neretve.

Kroz realizaciju programa, do sada je izvršeno i osposobljavanje njegovateljica za starije nemoćne osobe te pomoćnih kuhara, koje će se, ističe, koordinatorica projekta u Udruzi Dobra Simona Pavlović nastaviti i dalje.

„Većina njegovateljica koje smo dosad osposobili pronašle su posao u domovima za starije i nemoćne osobe, a neke su se čak odlučile i za rad u inozemstvu. Nadamo se da će tako dobri rezultati biti i sa dadiljama, pomoćnim kuharima i treću godinu sa njegovateljicama“, kazala je Pavlović.

Osposobljavanje se sastojalo od teorijskog i praktičnog dijela, kojeg su polaznice obavljale u Dječjem vrtiću Metković i Udruzi osoba s invaliditetom Prijatelj.

Među 15 žena koje su uspješno prošle edukaciju je i Josipa Kepić iz Metkovića.

„Za mene je ovo zaista predivno iskustvo i bila bih presretna kad bi mogla raditi posao, s obzirom da me djeca ispunjavaju. Ova diploma je značajna, ali jako malo znači ukoliko ne pronađem posao te se zaista nadam da i konačnici hoću“, kazala je Josipa.

Edukaciju polaznica obavila je partnerska organizacija Pučko otvoreno učilište Petar Zrinski iz Zagreba.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik