Dnevna bolnica Metković neupitna, ali u smanjenom obimu

Autor: na 6. srpnja 2018.

Na pitanje saborskog zastupnika Nikole Grmoje što je s projektom Dnevne bolnice u Metkoviću, ministar zdravstva Milan Kujundžić jučer je u Hrvatskom saboru odgovorio kako projekt kasni zbog propusta Dubrovačko – neretvanske županije prilikom apliciranja na sredstva iz europskih fondova.

Naime, buduća Dnevna bolnica trebala bi se uspostaviti u bivšoj zgradi Općinskog suda, a ministar je istaknuo kako je taj prostor od 1800 kvadrata predimenzioniran te ga treba smanjiti na realnu mjeru.

Ipak, ministar je naglasio kako kašnjenje ne ugrožava projekt metkovske Dnevne bolnice za koju su osigurana sredstva iz fondova Europske unije, što nam je potvrdio i župan Nikola Dobroslavić.

Župan nam je kazao kako projekt kasni jer je županija od Ministarstva državne imovine morala zatražiti dozvolu za korištenje zgrade Općinskoga suda, a potvrdio je i izjavu ministra Kujundžića kako će u konačnici projekt dnevne bolnice biti sveden na optimalnu površinu, koliko predviđa javni poziv za dodjelu sredstava iz EU fondova.

“Ideja je od samog početka bila da se u cijelosti pokuša rekonstruirati bivša zgrada Općinskog suda. No, kontrola iz Europskih fondova tražila je konstruktivnu rekonstrukciju i sanaciju cijele zgrade, ali da se privede svrsi samo onoliko prostora koliko je nužno za specijalističke ambulante te će tako biti i napravljeno. Mi, jednako kao i ministar, stojimo iza toga da će projekt koji je obećan biti i izvršen. Opća bolnica Dubrovnik trenutno je u izradi toga projekta te će se uskoro ići na natječaj za izvođača radova, a zaista se nadamo i da će radovi početi što je prije moguće”, kazao je župan Dobroslavić.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik