Davor Rostuhar Metkovcima otkrio sve o svojoj ekspediciji na Južni pol

Autor: na 26. srpnja 2018.

Putopisac i fotograf, Davor Rostuhar sinoć je u Galeriji Gradskog kulturnog središta održao predavanje „Polarni san“, na kojem je govorio o prvoj hrvatskoj ekspediciji na Južni pol.

Rostuhar se na najjužniju točku Zemlje uputio sam protekle godine pri čemu je u 48 dana prešao 1163 kilometra. Za ekspediciju se pripremao 2 godine, tijekom kojih je posebnu pozornost morao obratiti na ekstremno niske temperature zraka koje su, tijekom putovanja nekada bile i do -30°c.

Rostuhar je istaknuo kako ga je na ekspediciju potaknula želja da sazna što sve čovjek mora napraviti kako bi ostvario svoj san.

„Zadao sam sebi cilj koji je bio daleko iznad moje zone sigurnosti te sam promatrao kako ću savladati sve prepreke, strahove, brige da bi ostvario taj cilj. Osim na ovim predavanjima, sve sam to prikazao i u svojoj knjizi „Polarni san“ koja je nedavno izašla“, kazao je Rostuhar.

Davor Rostuhar najavio je i svoje sljedeće putovanje „Ljubav oko svijeta“ u sklopu kojeg će istraživati ljubav u različitim kulturama.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik