„Dani Dragutina Rucnera“ – zaštita prirode kao osnova razvoja doline Neretve

Autor: na 27. studenoga 2017.

 

U organizaciji županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i Udruge BIOM proteklog vikenda održan je trodnevni stručni skup „Dani Dragutina Rucnera“.

Ovaj skup  već se godinama održava u čast poznatog ornitologa i utemeljitelja Ornitološke zbirke u Metkoviću koji je svoj stručni i znanstveni rad posvetio istraživanjima na području Delte Neretve.

Cilj ovogodišnjeg skupa bio je informiranje sudionika o održivom upravljanju zaštićenim dijelovima prirode i ekološkoj mreži Natura 2000.  Između ostalog, sudionici su na skupu slušali predavanja o mogućnostima održivog turizma na području doline Neretve te o aktivnostima koji pomažu  u očuvanju ovoga prostora.

Ravnatelj županijske Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Ivica Grilec je kazao kako se ime Dragutina Rucnera koristi kao dokaz vrijednosti prirodne baštine u dolini Neretve, a upravo je ona, ističe jedan od temelja razvoja ovoga kraja.

„Mi ćemo sa dionicima raditi na tome da razvoj ovoga kraja ide zajedno sa zaštitom prirode. Zaštita prirode je nekoć bila promatrana kao zapreka razvoju pojedinih krajeva. Zbog toga planiramo organizirati studijska putovanja dionika na kojima bi oni upoznali područja u kojima je zaštita prirode osnova razvoja. Tako bi, pomoću pozitivnih primjera mogli uvidjeti kako iskoristiti naše potencijale“, kazao je Grilec.

U sklopu „Dana Dragutina Rucnera“ u subotu i nedjelju u Opuzenu je održan i Susret ornitologa.


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik