Dalibor Milan novi gradonačelnik Metkovića

Autor: na 5. lipnja 2017.

 

Dalibor Milan, novi je gradonačelnik Metkovića.  U drugom  krugu lokalnih izbora, HDZ- ov kandidat je sa svega 130 glasova više, pobijedio protukandidatkinju, MOST- ovu Katarinu Ujdur.

Prema službenim podacima Državnog izbornog povjerenstva, Milan je dobio 4576 glasova, dok je za Ujdur glasovalo 4446 birača.

„Hvala svim mojim sugrađankama i sugrađanima koji su mi poklonili svoje povjerenje. Hvala im što je HDZ dobio gradonačelnika nakon 20 godina. Na samom početku kampanje govorio sam da ako HDZ bude jedinstven – HDZ će pobijediti. Želim još jednom istaknuti da ću bit gradonačelnik svih građana Metkovića bez obzira na stranačku pripadnost“, kazao je Milan.

Nakon objavljenih rezultata, Ujdur je čestitala Milanu na ostvarenoj pobjedi te zatražila da se očituje o svojoj suradnji s gospodinom Stipom Gabrićem Jambom.

„Čestitam svom protukandidatu, Daliboru Milanu. Bila je ovo prava bitka na Neretvi. Iako su nas otpisivali nakon prvog kruga izbora i podrške gospodina Stipe Gabrića Jambe, Daliboru Milanu, dobili smo 800 glasova više nego u prvom krugu te ostvarili odličan rezultat. Pripremamo se za primopredaju, a ja svom protukandidatu želim puno uspjeha u daljnjem radu i nadam se da će sva njihova obećanja bit ispunjena“, istaknula je Ujdur.

Iako nije ušao u drugi krug lokalnih izbora, Stipo Gabrić Jambo bio je veoma aktivan u kampanji, pozivajući svoje birače da podrže HDZ- ovog kandidata Dalibora Milana.

„Odradio sam korektno ovu kampanju, s jednim ciljem- da skinemo nesposobnu i neučinkovitu vlast. Prije 4 godine su narasli na meni, kad su me pobijedili, a sada su se ponovo sjetili da sam živ. Njihove priče o tome da nisu izgubili i da su moralni pobjednici su priče za malu djecu. Gospodin Milan je pobijedio sa 130 glasova prednosti. To nije velika razlika, ali jedan glas je dovoljan  za pobjedu“, kazao je Gabrić.

Na čelu županije ostaje Nikola Dobroslavić koji je u drugom krugu potvrdio veliku prednost iz prvog kruga, i premoćno pobijedio MOST- ovog kandidata, Nikolu Grmoju.

Grmoji za utjehu ostaje pobjeda u Metkoviću gdje je osvojio 192 glasa više od novog /starog župana Dobroslavića.

 


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Pročitajte više

Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik