Članovi udruge „Veliko srce malom srcu“ na druženju u Badžuli

Autor: na 26. lipnja 2017.

 

U Badžuli je održano godišnje druženje članova udruge „Veliko srce malom srcu“, – udruge liječnika, zdravstvenog osoblja i roditelja djece s prirođenim srčanim greškama i ostalim srčanim bolestima.

Osnovana je 1994. godine u Zagrebu te je jedna od najstarijih udruga u Hrvatskoj, kojoj su osnovni ciljevi, razvijanje svijesti o potrebi ranog utvrđivanja srčanih grešaka, potpora njihovom pravodobnom i pravilnom liječenju,  prikupljanje sredstava za neophodne uređaje, pomagala i lijekove te pružanje psihološke pomoći roditeljima.

Udruga okuplja petstotinjak članova, a u metkovskoj podružnici ih je oko 30. Predstavnica metkovske podružnice i organizatorica druženja Mila Crnčević je kazala kako je cilj druženja, na kojem se okupilo više od 120 članova, međusobna razmjena iskustva te podrška.

„Ovo druženje danas predstavlja jednu veliku obitelj koja je stigla u Dolinu Neretve. Ovo je prvi put da se družimo ovdje i napokon smo se ujedinili s ostatkom Hrvatske. Želimo aktivno djelovat po svim podružnicama kako bi ostvarili cilj i omogućili našoj djeci bolji život, kupnjom aparata koji su im potrebni ili na bilo koji drugi način“, kazala je Crnčević.

Druženju je prisustvovao i  dječji kardiokirurg dr. Dražen Belina koji je ujedno i predsjednik udruge Veliko srce malom srcu.

dr. Dražen Belina i Mila Crnčević


Mišljenja čitatelja

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena *Radio Delta

- LIVE -

Trenutno svira

Naziv

Umjetnik